fredag 25 januari 2013

BB och vattkoppor

Vilken dag vi hade igår!

Jag steg upp tidigt och år frukost med A. Efter kaffet kände jag att nu är det antingen fostervatten eller blod som rinner. Rusade till badrummet och tyvärr var det inte fostervatten utan blod. Panikade några minuter och undrade vad ska jag göra nu då. Ringde förlossningen och de sa att jag ska komma in och kolla upp mig snarast. Tur att A var hemma ännu, annars hade paniken varit ännu större. Jag hoppade i bilen och körde iväg till sjukhuset där jag blev noggrant undersökt. Allting såg helt fint och normalt ut och gyn försäkrade mig om att det är normalt att blöda lite. Nu blödde jag lite för mycket för att det skulle klassas som lite, så jag fick stanna kvar på avdelningen för att följa med läget. Ifall blödningen inte skulle avta skulle förlossningen sättas igång. Blödningen slutade till all lycka någon gång mitt på dagen, men istället verkade babyn stressad för hjärtljuden var jättehöga. CRP, HB och tempen kollades men allt var normalt. Babyn som nu uppskattades vara 3900 g lugnade sig mot eftermiddagen och jag fick sen fara hem igen efter att en fin CTG kurva (med en sammandragning) hade registrerats. Läkaren var inte längre intresserad av någon igångsättning iom att kroppen ännu var omogen, inte fastän jag halvhjärtat försökte gnälla mig till en, det verkar ju bli en jättebaby igen.

Jag är glad att jag fick komma hem igen, jag har riktigt svårt att vara på sjukhus. Lukten av deras tvättmedel, ljuden, ja allt skrämmer mig. Hoppas att förlossningen startar av sig själv inom de närmsta dagarna, det vore bäst för alla parter.

Och så när jag kommer hem säger Frida att "nu vet hon hur det är att ha vattkoppor för hon har en på magen". Vi skrattade åt henne och sa att inte är det där någon vattkoppa. Men visst var det! Sen dess har det ploppat upp flera lite här och där, men ändå väldigt sparsamt. Vi ska hoppas att det så förblir. Hon lider inte av dom ännu heller, men det blir antagligen värre om någon dag. Valter får troligen då sina om två veckor. Jag har varit i kontakt med mödrapolikliniken och de menade att det är ingen fara för mig och babyn iom att jag har haft vattkoppor som barn och babyn får antikroppar från mig. Den som har vattkoppor får förstås inte hälsa på på BB.

Så att, det var min gårdag. Hoppas den här dagen blir lugnare. Jag tror det blir en pyjamasdag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar