måndag 25 februari 2013

Tre veckor och vattkoppor

Tyvärr blev det så att lilla Ronja fick vattkopporna. Nu känns det som om vi haft vattkoppor i huset i flera månader. Börjar vara smått led dom. Först storasyster, två veckor senare storebror och nu ytterligare två veckor senare lilla lillasyster. I lördags upptäckte jag två vattkoppor på hennes ben och sen dess har det ploppat upp några koppor lite här och där på den lilla kroppen. Någon feber har vi inte märkt att hon skulle ha och allmäntillståndet är helt normalt. Lindrigt hittills med andra ord.

3 kommentarer:

 1. Nåmen stackars liten!! Sådär gick det ju för oss också, antikropparna verka inte funka på dessa vattkoppor som går runt i vinter :(

  Hoppas hon klarar sig undan med bara några få.

  SvaraRadera
 2. Det börjar vara på bättre sidan, totalt har hon ca 10 - 15 koppor som vissa redan börjar skorva sig. Undrar om de kan få vattkoppor igen när de haft sjukdomen när de var så här små? Vissa säger ja och vissa säger absolut inte.

  SvaraRadera
 3. Ja den som det visste. Min kompis hade 3 prickar när hon var 3 mån. Hennes syster hade haft vattkoppor och hon har inte behövt ha dem flere gånger.

  SvaraRadera