tisdag 27 augusti 2013

Mutor

Jag undrar, är jag en dålig mamma då jag mutat sexåringen med två chokladbollar i morgon efter frukosten ifall hon går snällt i säng ikväll och inte har något ärende åt mig mera efter att vi sagt god natt? Chokladbollarna har vi gjort ikväll för att det är så synd om oss då pappan i huset är borta, men vi har vara smakat en på var. (Kanske blir flera för mig när barnen somnat.)

Jag har fått två av tre i säng, bara minstingen kvar, och ännu har jag inte hört ett knyst från sexåringens rum. Kanske det fungerar. Hon är annars hopplös att få tyst på kvällstid, och när man är ensam om nattningen vill man ju göra det lätt för sig.
Den här lär inte somna på ett tag...

2 kommentarer:

 1. Att natta barn, alltså... Tänk att det mest krävande momentet i föräldraskap alltid ska ske på kvällen när man själv är som tröttast...

  Jag tänkte härom dagen hur mycket sämre jag blivit med åren när det gäller att natta barn. Det första barnet satt jag alltid och sjöng för tills hon somnade. Men nu med minstingen har jag blivit jätteslapp och har låtit honom somna i tv-soffan... Men så insåg jag alltså härom dagen att han faktiskt är nästan 4 år gammal redan, så jag skärpte mig och sitter numera och läser (min bok, tack och lov) vid hans säng medan han somnar.

  Lycka till ikväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar! Jo, kvällstid när man själv är trött vill man ju inte ha några extra nummer och önskar att allt ska gå utan konflikter. Vår sexåring har i alla år haft problem med att få tag på sömnen. De två yngre är det bara att vinka i säng så somnar de, typ.

   Radera