fredag 30 augusti 2013

Vinterkläder, hjälp

Alla tre barnen behöver nya vinterkläder. Halare, dräkter, skor, handskar, mössor, halsdukar och hela faderullan. Jag vet inte vad vi ska köpa eller i vilken ände vi ska börja. Suck för denna stad där det finns noll utbud. Och tyvärr duger det inte med vad som helst. Varken för mor eller barn. Jag frågade maken igår till vilken stad vi skall fara och handla. Och han svarade "räcker det med Kokkola?". Jag skulle helst fara längre (visk: Helsingfors) men det är nog att ta i lite, det inser jag själv. 

Kunde så klart handla på nätet men då kommer vi till problemet att jag suger på att veta vilka storlekar jag ska ta. Jag lyckas alltid köpa för stora eller för små. Tips på webshoppar?

Min mamma sa alltid åt mig när vi var på kläduppköp när jag var mindre och jag inte hittade någonting som föll mig i smaken att "he som tu vill ha he ha di int laga na ännu". Och det gäller fortfarande tror jag. Jag blir aldrig nöjd.


9 kommentarer:

 1. Och ifall ni har nån urväxt halare efter Frida i stl. 116 så köper jag den gärna åt Inez,här duger det gott med begagnat sålänge det är helt och rent:-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog duger begagnat åt oss också, om man bara sku hitta nåt bra! Jag har sökt på olika fb loppisar men alltid har det varit nåt fel, för stor, för liten, fel färg, alltför dyr...
   Vi har en rosa Didriksons halare och en Lassie dräkt, båda storlek 110 men stora. Kan ta med till ert så får hon prova. De är båda välanvända, inte nyskick. Kanske vi kan komma dit nästa vecka nån em?

   Radera
 2. Låter bra,nästa vecka passar alla dagar utom måndag. Jag är hemma Kl två varje dag utom tisdag,då jobbar jag till tre. Hör av dig när ni vill komma!

  SvaraRadera
 3. Här i landet ligger isbjörn of sweden och gnejs kläder högt på listan. Varma kläder och som barn faktiskt kan röras i. Lite dyra men absolut värt det.

  SvaraRadera
 4. http://www.gneis.se/hem.html
  http://www.isbjornofsweden.com/

  Länkar till dessa fantastiska kläder :)

  SvaraRadera
 5. Tänkte tipsa om isbjörn och gnejs. Dyra, men de lär vara värt priset. Men problemet: De säljs mestadels på nätbutiker och fraktas inte utanför Sverige. Och utbudet i Finland är inte så stort och säljs typ i hesa och på postorder... Gnejs har jag inte ens sett i Finland. Fjällräven har en del barnkläder som jag har spanat in, men de är också fruktansvärt dyra.

  Här kommer det också emot att köpa utekläder. Och jag e å krantto på yttrakläder åt barnen. Vi har haft så otur de senaste åren med utekläder så jag bävar för att köpa något alls. Jag överväger att använda ciraf kläder, men det tar emot att de sku måst ha kurabyxor på var och varannan dag... När till och med helly hansen, reimatec och catmandoo bara håller en halv sommar/vinter, vad skall man då söka efter? För oss är inte märket det avgörandet, utan hållbarheten och användbarheten. Vi är ofta ute i skog och mark och det ställer krav på att kläderna skall hålla. Ett barn måste få klättra i träd utan att kläderna går sönder. Samtidigt kan vi inte börja slarva med kurakläder till skogen bara för att barnen har dåliga kläder.

  /iita

  SvaraRadera
 6. Lassie som finns vi typ Halppis, billi å bra! Eller Molo (fast di e dyr så he lönar se att beställ från näte i slute åv vintern, tå kan man fynda!)

  SvaraRadera
 7. Stadium lär ha slitstarka halare. Vet inte vad de kostar, har bara fått tips. Sen finns ju P.O.P, som ju också kostar en del... Ett tips är att köpa ordentliga halare i neutrala färger åt äldsta barnet, så kan tvåan ärva. Svart är ju lite trist, men man kan alltid pigga upp den med färgglada mässor och halsdukar.

  hälsningar en annan trebarnsmor

  SvaraRadera
 8. Hej, länkar till en jämförelse av Molo och Tickets overaller: http://poikientyyliin.blogspot.fi/2013/09/ticketin-molo-kidsin-toppaa.html. Själv har vi haft båda och gillar Molo bättre, mest pga den suveräna passformen. Ticket har vi upplevt stor vid nedredelen. Sen tycker jag att Polarns vinteroverall har varit den varmaste vi haft, den också med bra passform men lite tråkig färgsättning i längden:)

  Hos niiloilo.fi får man 15% rabatt med koden KANTA15 fram till 8.9, och på bloggen http://eeviskainen.blogspot.fi har utlovats en rabattkod på Molo kids vinterkläder inom snar framtid.

  Några små tips från en som nästan har barnens vintermundering klar.

  SvaraRadera