fredag 27 september 2013

8 månader

Ronja blir 8 månader om ett par dagar och idag hade vi åttamånadersrådgivnings- och läkarkontroll. Hon väger nu 9620 gram och är 71,5 cm lång och växer således riktigt bra. Både på längden och bredden. Läkaren tyckte hon var duktig och allt såg fint ut. Hjärta och lungor lät bra, hon hade inget att anmärka på vår lilla tös. Jag fick beröm för att jag ammar ännu och doktorn tyckte att jag ska fortsätta så länge jag orkar. Hon frågade om vi börjat borsta tänderna och jag nickade jo jo. I ärlighetens namn har jag inte gjort det varje dag, men någon gång ibland. Jag får skärpa mig med det.

Det här har varit en lång vecka med mycket program och en bortrest make, nu tar vi emot fredagen med öppna armar. Äntligen.

3 kommentarer:

 1. Vill inte skryta, men Noomi vägde 9560 g förra veckan. På ETT år och sjumånaderskontroll... De är alltså nästan lika tunga, men det skiljer typ ett år mellan dem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja tänk hur olika dom kan vara :-) Och Ronja har nu 6 tänder, hur många var det Noomi hade, 2?

   Radera
  2. Nej, nu börjar det hända grejer i munnen! Hon har fått fyra stycken bauta-tänder, två uppe, två nere, alla ganska långt bak. Tippar det är nr tre eller fyra när tandläkaren räknar... Lite konstigt kan man tycka. Men fortfarande saknas framtänder uppe!

   Radera