måndag 16 september 2013

Den lilla isprinsessan

Frida har börjar på en nybörjarkurs i konståkning. Det är inte direkt så att hon tjatat om att få börja utan jag anmälde henne bara när jag såg att det ordnas en sådan i AW arenan. Målet med kursen är att deltagarna skall lära sig skrinningsteknik och öva balansen. De ska lära sig glida, göra piruetter och små hopp. I lördags var första lektionen. Lite nervös före var jag, för jag vet att om första gången går dåligt så blir det inte till något. Hon är så vår Frida, har ingen som helst kämparglöd. Om hon inte kan från första början så ger hon upp. Ids inte heller försöka. Det här är inget bra drag och vi försöker på alla sätt jobba med det.Det var en glad flicka som kom hem från träningarna. Hon ansåg sig själv vara bäst på att stanna av alla, fastän "några va så stor så di gick säkert i Sursik". Kanske hon nu hittar något som hon tycker om att göra så självkänslan skjuter lite i höjden. Det är en liten dam med stort behov av bekräftelse vi har. Till nästa gång måste vi tänka om lite när det kommer till klädseln, "ytrabyxona" var tydligen helt fel. Tights ska det va.

3 kommentarer:

 1. Vi har också så med E. Han ska kunna på en gång annars så blir det bara sura miner. Han var med i skridskoskola ifjol men vill absolut inte börja med ishockey (för om han inte får pucken så surar han och sitter vid sargen) Han är inte alls intresserad av nå sportas och synd är det. Speciellt som han skulle behöva jobba med sig själv och sitt humör...

  Hoppas vi skulle hitta nåt som han vill göra!
  Vad kul för Frida, hon berättade stolt en dag vid förskolan att hon ska börja med konståkning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja inte är det lätt med sexåringar. Väldigt ofta är allting helt fel. Vi kan alltid hoppas att det hör till åldern och att de med tiden lär sig att man inte behöver vara bäst på allt, inte komma först hela tiden eller att man inte kan kunna allt, genast.

   Radera
 2. Vad kul med konståkning:) våran egen 6 åring tror att hon är världsbäst på det mesta fast hon egentligen inte kan! Att hon oftast ger upp tycks hon helt glömma... Försöker i alla fall påminna om att det viktiga inte är att vara bäst utan att man har roligt och lär sig nya saker.

  SvaraRadera