torsdag 19 september 2013

Torsdag

God morgon, доброе утро, för er ryska läsare! Jag har börjat gå en ryska kurs som en del av mina tradenomstudier. Ryska har jag också studerat tidigare, i gymnasiet, men glömt det mesta. Eller visst finns det kvar långt in, för helt borta är jag inte på lektionerna. Riktigt roligt är det.

Äldsta har just farit till förskolan, yngsta sover och mellanbarnet som för övrigt är kvitt sin feber spelar något dumt spel på iPhonen. Själv skall jag försöka få till stånd en powerpoint presentation utgående från några tidningsartiklar till en finska kurs. Det här gör jag som pararbete tillsammans med en klasskompis. Vi har kommit överens om att jag börjar och hon fortsätter. 

För övrigt har vi inga planer för dagen, tänkte att vi kanske far på en loppisrunda här på förmiddagen ifall vi orkar och barnen är samarbetsvilliga. Svärisarna har kommit hem från en södernresa så de kommer högst troligt och hälsar på ikväll. Valter tror på riktigt att han kommer att få en radiostyrd grävmaskin som tuliainen. Det går inte att få honom att förstå att det inte kommer att bli så.

Och så till sist en tanke; varför vill man ha en lösenordsskyddad blogg? Antingen bloggar man offentligt eller så kan man lika gärna skriva dagbok till pappers. Förklara vitsen för mig.


Edit. kl. 10:53. Nu är det redan lunchtid och jag har inte fått någon början med skolarbetet. Början är alltid värst, sen brukar det gå bra. Något loppis har det inte blivit heller, inte ännu i alla fall.

Ronja har för övrigt börjat dra sig fram (7,5 månader) och har 4 tänder (2 uppe och 2 nere). 

Och jag lurade er, jag har inga ryska läsare.

8 kommentarer:

 1. För att man kan blogga mera privat och personligt för sina närmsta vänner? speciellt för sådana som befinner sig på annan ort. det var lite det jag funderade på (kände mig nämligen träffad av din fråga då jag nyss skivit om det på min blogg) det är på ett sätt så roligt att blogga offentligt men å andra sidan får man gallra ganska rejält när man skriver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok TACK Lina, det var ett bra svar, säkert så många tänker. Jag har så få läsare och det jag skriver om är mest ytliga saker så jag har inte tänkt på det sättet förut :-) Det var inte alls riktat mot dig (sammanträffande), grejen är att flera bloggar jag följer på en kort tid blivit låsta bloggar, efter att jag kommenterat, så för mig känns det som om folk är RÄDDA för just mig... Farlig som jag är.

   Radera
 2. Visst finns det ryska kvar nånstans. Skulle använda det i mitt jobb en gång och föräldern bara skrattade, tydligen hade jag inte sagt röd bil :) Du är nog duktig som orkar studera med småbarn!

  SvaraRadera
 3. Parusski, otjenj prijatna! Typ...

  SvaraRadera
 4. Vi har en familje blogg som är helt stängd. Bara för Jonas, jag och Elin o Josua ! Där kan barnen själv sätta in bilder och skriva vad de vill. Riktigt bra övning för dem med att skriva och så. Båda barnen kan posta från sina telefoner så det är roligt! Jonas skickar alltid bilder där och skriver då han är på arbetsresa. Förståss går det likabra via what´s up, men jag har menat printta ut bloggen sen och spara.

  Har också printtat ut min gamla blogg och stängt den- vilket kändes så skönt! Att ingen slipper o läsa så långt bak mera.
  Den blogg jag har nu skulle jag också vilja stänga och börja på en ny på annan adress... få se ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken bra idé Linda det där med familjebloggen, det ska vi börja med när kidsen blir större!
   Livet formar ju en hela tiden och det som man skrev för många år tillbaka kan visst kännas lite pinsamt så jag kan förstå att man i något skede vill stänga ner hela bloggen. Den dagen kommer att komma för mig också, förr eller senare. Att printa alla texter var också ett bra tips, tack för det!

   Och sluta inte blogga, du är så rolig!

   Radera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera