måndag 24 november 2014

Ergonomiska pennor

Häromdagen fick vi rolig post! Jag slapp med i en Buzzadorkampanj där jag och barnen skall testa Stabilos EASYErgonomics experts pennor och glädjen var stor när produktpaketet kom med posten.
Med i paketet fanns två EASYErgo stiftpennor, en för högerhänta och en för vänsterhänta, fyra EASYgraph blyertspennor, två för högerhänta och två för vänsterhänta och två paket EASYcolor färgpennor, skilda för höger- och vänsterhänta. Med stiftpennorna kom det med pennvässare men det saknade vi för färgpennorna. De är så stora så med vanliga pennvässare får vi inte dem vässta. Få se hur vi löser det problemet sen. 

I familjen har vi två vänsterhänta och ett högerhänt barn så det har varit riktigt intressant och rolig uppgift. Det som skiljer EASYErgo pennorna från vanliga pennor är att skaften är utformade för att passa i handen när man ritar eller skriver. Urgröpningarna på pennskaften är svängda åt olika håll beroende på om det är en penna menad för högerhänta eller vänsterhänta. Designen är utvecklad i samarbete med forskare, lärare, barn i olika åldrar. Våra barn tycker mycket om pennorna och även jag tycker att de är riktigt bekväma att hålla i handen. Pennorna passar även för den minsta handen och greppet blir automatiskt bra.


Stora skolflickan ville ändå inte ta stiftpennan till skolan. Den skulle vara här hemma tyckte hon.


Pennorna finns att köpas på Suomalainen kirjakauppa, Akateeminen Kirjakauppa, Staples egna butiker och på andra välutrustade bokhandlar.

Blev du intresserad av att bli en buzzador? Fråga så hjäper jag dig.


2 kommentarer:

  1. Hur gör man för att bli en Buzzador? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jennifer, jag kan bjuda in dig men då behöver jag din mejladress. Skicka den till sara.brannbacka@gmail.com så fixar vi det!

      Radera